12 Temmuz 2015 Pazar

Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır





KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR? 

Kadir Gecesi Hacet namazının kılınışı da şöyledir:

1. rekatta: 1Fatiha, 3 kadir suresi ve İhlas suresi okunur Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşırken bin geceden daha kıymetli olarak adlandırılan Kadir Gecesi ile alakalı bazı merak edilenler var. Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi duasının manası nedir, Kadir Gecesinde yapılması gereken ibadetler nelerdir?kadir gecesiyle ilgili hadis,kadir gecesi ile ilgili hadisler,kadir gecesi mesajları, kadir gecesi nedir,kadir suresi,kadir gecesi hadisleri arapça,allah kadir gecesi,imam ı şarani kadir gecesi

2. rekatta: 1 Fatiha, 3 İhlas suresi

3. rekatta : 1 Fatiha 3 Kadir suresi

4. rekatta : 1 Fatiha 3 ihlası şerif okunur.

Kadir Suresi 'ni bilmeyenler onun yerine kevser suresi(inna a'tayna)okuyabilir.

KADİR NAMAZI KILINIŞI 

Kadir Gecesi namazında iki rekatta bir Tahiyata oturulur, selamdan sonra on bir defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir. Kadir Gecesi namazda bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir suresi okunarak kılınan Kadir Namazı 2 rekattan 12 rekata kadar kılınabilir, namazın kılınışı sırasında Fatiha ve Kadir Suresi okunur.

KADİR NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR? 

Kadir namazı saat kaçta kılınır sorusunun yanıtı ise alimlerin verdiği bilgiye göre Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder